Ismét felújítják a 4-es 6-os villamos vonalát

2019.06.12

A sosem szünetelő, Európa szerte híres budapesti villamosvonalat ismét felújítja a BKV Zrt. a nyár közeledtével a Széna tér és a Margit utca, továbbá a Práter utca és a Goldmann György tér között, összesen közel 2 kilométeres szakaszon, a BKK elmondása szerint.

Az érintett részeken általánosságban majdnem 9, de néhol 20 évvel ezelőtt végeztek legutoljára felújítási munkálatokat. Mivel ezen a vonalon megállás nélkül közlekednek a villamosok ezért a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélik az elhasználódott sínpályát. Az ígéretek szerint a felújítás után jóval egyszerűbb és gyorsabb lesz a beavatkozások elvégzése.

A munkálatok alatt nem közlekednek a nagykörúti villamosok a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között várhatóan június közepétől, valamint a Margit híd, budai hídfő és a Széll Kálmán tér között július első felétől a tanítási szünet végéig. Az érintett szakaszokon alacsonypadlós, légkondicionált pótlóbuszok közlekednek majd. A gondtalan haladást buszsávok és forgalomtechnikai intézkedések fogják segíteni.

A 2-es villamos és az M4-es metró sűrűbben fog közlekedni a nyár folyamán.

A Margit körút érintett szakaszán legutóbb 2000-ben végeztek ekkora volumenű munkálatokat, a Dél-Budai szakaszon pedig 1996 és 2000 között, illetve pár rövidebb szakaszon 2010 és 2013 között. Az előbbinél megközelítőleg 800 méteres szakaszon végeznek majd munkálatokat, míg az utóbbinál 1000 méteren cserélik a sínpályát, a kitérőket, továbbá a Petőfi hídon a dilatációs szerkezetet is.

 

Forrás:

Index

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Küldés

Managerent Kft.
1132 Budapest, Váci út 22-24. 3.em.
Phone: +36 1 877 6200
Mail: info@managerent.hu

 
 

Eladáson gondolkodik?

Kollégáink örömmel adnak egy hozzávetőleges értékbecslést Önnek!